Bedrijfsuitje Rotterdam

Bedrijfsuitje Rotterdam

Bedrijfsuitje Rotterdam? Goede keus! Rotterdam is een wereldstad en een perfecte locatie voor je bedrijfsuitje! Laten we eerst eens even kort in de historie van deze Maasstad duiken.

In de volksmond wordt Rotterdam ook wel Roffa genoemd. Dat klink een beetje als straattaal, maar het lijkt veel op de naam van Rotterdam voordat het zijn huidige naam kreeg, ‘Rotta’. Het echte oer-Rotterdam, dat tussen de negende en elfde eeuw voortdurend werd bedreigd door overstromingen heette Rotta. Tot de aanleg van Schielands Hoge Zeedijk medio 1260 was het gebied eigenlijk onbewoonbaar. Hieraan kun je meteen de rechttoe-rechtaan-mentaliteit van Rotterdam zien! ‘“Het is toch de Rotte en nu is er toch een dam, hoppa Rotterdam”, dit is naar alle waarschijnlijkheid de manier hoe Rotterdam zijn naam heeft gekregen. Inmiddels wonen er meer dan 610.000 mensen in Rotterdam.

Op deze pagina: Bezienswaardigheden tijdens je bedrijfsuitje RotterdamBedrijfsuitje Rotterdam door Evenman Bedrijfsevents!

Bedrijfsuitje Rotterdam
Bedrijfsuitje Rotterdam - Rotterdam centraal

Bezienswaardigheden tijdens een bedrijfsuitje Rotterdam

Rotterdam is een echte wereldstad. Er is enorm veel te zien, te veel om allemaal te bezichtigen tijdens je bedrijfsuitje in Rotterdam. Daarom is het belangrijk de juiste keuzes te maken afhankelijk van je doel, je budget en de doelgroep. Evenman bedrijfsevents organiseert al 30 jaar bedrijfsuitjes in Rotterdam en kent de verborgen schatten van deze prachtige stad! Tijdens het bedrijfsuitje laten we je graag kennis maken met een aantal van deze geheime plekjes! Echter start de samenstelling van een bedrijfsuitje in Rotterdam altijd met de keuze voor een bezoek aan één of meerdere top bezienswaardigheden van Rotterdam. Om je een beeld te geven hierbij een aantal bezienswaardigheden waar Rotterdam bekend om staat:

 1. De haven van Rotterdam; nog altijd is de haven een grote speler als het gaat om op- en overslag waarmee het aan ruim 280.000 mensen werkgelegenheid biedt. Om een goed beeld van de haven te krijgen is het aan te bevelen dit vanuit het water te doen.
 2. De Markthal; één van de mooiste overdekte markten van Europa. Binnen de Markthal is het genieten van eten en drinken in alle mogelijke vormen
 3. Kop van Zuid; samen met de Willemsbrug loopt de Erasmusbrug over de brede Nieuwe Maas. De Erasmusbrug verbindt hiermee de ‘Kop van Zuid’ met het centrum van de stad.
 4. Museumpark Rotterdam; op het prachtige landgoed van de familie Hoboken zijn verschillende kunstwerken te vinden. Vlakbij dit park zijn er nog een aantal musea op loopafstand te vinden. Dit zijn: de Kunsthal, het Chabot Museum, Villa Sonneveld, Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands Architectuurinstituut.
 5. Koopgoot; deze winkelstraat (goot) ligt deels onder de grond van de hoger gelegen Coolsingel. Hierdoor wordt het verkeer in de binnenstad minder opgehouden door het winkelend publiek.
 6. Euromast; deze 185 meter hoog tellende toren van de stad Rotterdam is tevens de hoogste toegankelijke toren van Nederland. De toren met zijn spitse mast is een symbool voor de stad. Doormiddel van een glazen lift is het hoogste punt (180 meter) bereikbaar voor publiek
 7. Beeldenroute Westersingel; langs de beeldenroute die via de Kruiskade tot de Westzeedijk loopt staan ongeveer 17 beelden. Onder deze beelden bevindt zich bijvoorbeeld een beeld van Pablo Picasso, Rodin, Umberto Mastroiani en Paul McCartney’s Santa Claus op het Eendrachtsplein.
 8. Stadhuis- en Schouwburgplein; Dit zijn de meest bruisende en levendige pleinen in het centrum van de stad.
 9. Kralingse plas; de Kralingse Plas met daaromheen het Kralingse Bos is een echte groene oase van de stad Rotterdam. Het recreatiegebied wordt dan ook veelvuldig gebruikt om er te joggen, te golfen, te roeien, een hengeltje uit te gooien of gewoon genieten van de rust en de sfeervolle omgeving.
 10. Van Nellefabriek; Vandaag de dag is de Van Nellefabriek een industrieel monument met karakteristieke architectonische kenmerken die men tegenwoordig omschrijft als ‘Nieuwe Bouwen’. Een deel van de Van Nellefabriek is gereserveerd als museum, zodat men nog altijd kan zien hoe het er destijds aan toe ging in de fabriek
 11. Cruise Terminal Rotterdam; op de kop van Zuid aan de Wilhelminapier is de Cruise Terminal Rotterdam gelegen. Sinds 2007 is ook de Holland Amerika Lijn weer volledig in gebruik. Immens grote cruiseschepen leggen dus opnieuw aan om ons land aan te doen. Het blijft een bijzondere bezienswaardigheid als een cruiseboot de haven van Rotterdam binnenkomt.
 12. Kubuswoningen; een veel gezien beeld van Rotterdam. Je vindt de woningen aan de Oude Haven waar ze bekend staan als het ‘Blaakse Bos’. Er is hier een woning die je van binnen kunt bezichtigen. De andere kubuswoningen in Rotterdam staan in het centrum bij de Kolk.
 13. Scheepvaartkwartier; dit stadsdeel van Rotterdam is gelegen aan de Nieuwe Maas. Vooral straten als de Veerhaven, de Parklaan, het Westplein, de Javastraat en de Zeemansstraat zijn zeer waardevol voor de stad. De karakteristieke huizen en panden die hier rond 1900 werden gebouwd leveren een prachtig straatbeeld op.
 14. SS Rotterdam; het StoomSchip Rotterdam uit 1958 is een vlaggenschip dat behoorde tot de meest succesvolle en grootste passagiersschepen ooit die in Nederland werden gebouwd. De SS Rotterdam was onderdeel van de beroemde Holland-Amerika Lijn.
 15. Tramlijn 10; de beste tip om de architectuur en andere hot spots van de stad Rotterdam te ontdekken is middels een rit met de tram op tramlijn 10. De route duurt ongeveer een uur en rijdt met name tijdens de zomermaanden.

Maar…. er is nog veel meer te zien in Rotterdam. Afhankelijk van het doel, het budget en de doelgroep adviseren wij een ultieme mix van bezienswaardigheden en ‘geheime plekjes’ tijdens een bedrijfsuitje Rotterdam!

Bedrijfsuitje Rotterdam door Evenman Bedrijfsevents

Een bedrijfsuitje in Rotterdam laten organiseren? Zoek niet verder. Wij zijn een sprankelend en gedreven evenementenbureau dat zich bezig houdt met de organisatie van zakelijke evenementen en City Events. Evenman heeft ruim 35 jaar ‘evenementen’ ervaring in huis. We bieden een breed scala van diensten waaronder adventure/outdoor events, feesten, indoor events, beach event, city events, vergaderingen, trainingen en workshops. Voor een bedrijfsuitje in Rotterdam ga je dan ook naar Evenman Bedrijfsevents.

 • Wilt u een onvergetelijke dag met een bedrijfsuitje in Rotterdam?
 • Een verrassend programma, voor ieder wat wils?
 • Samen met je collega’s de stad beleven?
 • Een geslaagde dag, waar iedereen nog lang over na praat?

Boek dan een bedrijfsuitje en kies voor een van onze geweldige programma’s in Rotterdam.

Een bedrijfsuitje in Rotterdam kan op verschillende manieren worden ingevuld. Wilt u vooral een ‘fun’ beleving of gaat het juist om teambuilding? Mogelijkheden te over! Evenman helpt u graag verder met een geheel vrijblijvende offerte op maat. Alles kan, tenzij het tegendeel blijkt.

Evenman – Evenementen met karakter. Wacht niet langer en informeer naar onze verrassende prijzen voor een bedrijfsuitje in Rotterdam. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan nu contact met ons op. Wij staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te voorzien van een deskundig advies.

Share This