Teambuilding activiteiten

 

Teambuilding activiteiten zijn leuk door de beleving! Afzien en verwend worden. Vooral in de teambuildingsactiviteiten zijn het de tegenstellingen die van een ervaring een belevenis maken. Bijvoorbeeld een Back to Basic programma om groepen die alles al hebben gezien, opnieuw te ‘leren kijken’. Afhankelijk van je doelstelling stelt Evenman zorgvuldig de groepsactiviteit samen die aansluit op jouw wensen. Samen doen en samen beleven is samen herinneren.

Teambuilding activiteiten van Evenman

Bedrijfsuitjes, altijd weer de meest optimale manier om de onderlinge band tussen de collega’s iets aan te sterken. Nu zijn er echt ontzettend veel verschillende soort teambuilding activiteiten die je kunt beleven met je collega’s. Wij van Evenman zijn er voor alle bedrijven die écht eens een keer een unieke teambuilding activiteit willen ervaren. Door ons unieke concept zal je elkaar op een bijzondere manier beter leren kennen. Aan wat voor soort activiteiten moet je dan denken? Wat zijn de voordelen van de teambuilding activiteiten van Evenman?

Waarom kiezen voor teambuilding activiteiten

Je vraagt jezelf misschien af, waarom zou je nu kiezen voor teambuilding activiteiten? Hier zijn verschillende redenen voor te geven. Door een teambuilding activiteit kunnen collega’s een keer op een andere manier met elkaar in contact komen. De kans is namelijk groot dat lang niet iedereen een onderlinge band heeft met elkaar, zeker niet als we het hebben over de wat grotere bedrijven. Bij een teambuilding sessie draait het écht om de beleving en het delen van deze beleving met collega’s. Onze teambuilding activiteiten brengen teams dichterbij elkaar door een unieke ervaring. Het blijkt dan ook dat veel bedrijven baat hebben bij het organiseren van teambuilding events. Die standaard borrels gaan na een tijdje toch vervelend? Tijd om het eens anders aan te pakken. We stellen de doelstellingen altijd af op jullie wensen, zodat de activiteiten perfect aansluiten op datgene wat je wilt bereiken.

Los van het plezier en de gezelligheid zit er nog een ander voordeel aan het doen van een teambuilding activiteit. Ontdek bijvoorbeeld  verborgen talenten van je collega’s. Sporten en onderlinge contacten versteken gaat altijd hand in hand. Daarnaast zal een groepsactiviteit iedereen een beetje uit zijn comfort zone halen, dat is dé manier om innerlijke barrières te verbreken. Dit heeft weer allemaal zijn uitwerking op de werkvloer. Je kunt namelijk ook een hoop leren van mensen die je normaal gesproken niet zo vaak spreekt. Bedrijven halen meer uit hun kick-off programma’s of trainingssessies door ze te combineren met onze actieve, sportieve en teambuildende groepsactiviteiten.

Bedrijfsuitje Den Haag - straten van Den Haag
Bedrijfsuitje Den Haag - straten van Den Haag

Focus tijdens teambuilding activiteiten

Overleggen

Bij onze teambuilding activiteiten ligt de focus op een drietal kernwaarden. Als eerste richten we ons op het overleggen. Dit is binnen teams natuurlijk ontzettend belangrijk, je moet goed met je collega’s kunnen overleggen zonder dat er direct irritaties of conflicten ontstaan. Vaak gebeurt het nog altijd dat alleen het recht van de sterkste geldt binnen het bedrijf. Diegene die het hardste schreeuwt krijgt vaak het meeste voor elkaar.

Door het beleven van teambuilding activiteiten kan dit echt gaan veranderen. Teamleden zullen namelijk inzien dat overleggen de beste manier is om tot een goed resultaat te komen. Vaak hebben de mensen die meer zich op de achtergrond houden ook interessante visies en ideeën. Na het beleven van diverse teambuilding activiteiten durven zij zich vaak beter te uiten waardoor deze ideeën en visies ook aan het licht komen.

Vertrouwen

Vertrouwen is één van onze andere kernbegrippen die een rol speelt bij de teambuilding activiteiten. Door leuke activiteiten en speciaal afgestemde opdrachten zullen de deelnemers aan de activiteiten leren om elkaar te vertrouwen. De onderlinge band wordt hierdoor aanzienlijk versterkt.

Samenwerken

Uiteraard leggen we ook veel nadruk op samenwerking. Of het nu om een grote groep of kleine groep gaat, wij delen de groepen en activiteiten zo in dat zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact die daar belang bij hebben. Er gaat niets boven het zien van een groep die er alles aan doet om als één geheel tot een goede oplossing te komen. Ontdek het tijdens onze teambuilding activiteiten!

Voordelen teambuilding activiteiten

Teambuilding activiteiten kunnen voor een heleboel redenen worden ingezet, onderstaand even een opsomming van de meest voorkomende:

  • Kennismaken met (nieuwe) collega’s
  • Versterken van de band met collega’s
  • Verbeteren van communicatie tussen collega’s
  • Vergroten van vertrouwen tussen collega’s
  • Deskundigheidsbevordering bij medewerkers
  • Bevorderen van de samenwerking tussen collega’s
  • Ontdekken van (verborgen) talenten bij collega’s
  • Competitie tussen medewerkers aanwakkeren
  • Motiveren van medewerkers

 

Voorbeelden van teambuilding activiteiten

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden van teambuilding activiteiten. Niet alle activiteiten lijken in eerste instantie teambuildend omdat ze bijvoorbeeld individueel worden uitgevoerd, maar toch zijn heel veel activiteiten teambuildend in te zetten.

Quad rijden

Het is natuurlijk super tof om voor het eerst in je leven op een quad te rijden. Écht een pure adrenaline kick! Voor sommige toch een activiteit die ze even uit hun comfortzone haalt. Misschien zijn er collega’s die nog niet durven of die er toch moeite mee hebben. Een mooi moment om te kijken hoe collega’s hier mee omgaan. Hoe zit het met vertrouwen en het overwinnen van angsten? Daarnaast kan het delen van een unieke ervaring écht bijdragen aan het teamgevoel.

Expeditie Robinson

Het spel Expeditie Robinson is waarschijnlijk bij iedereen wel bekend. Deze tv show is elk jaar weer één van de best gekeken programma’s op de buis. Tijd om dit eens in het echt te beleven! Door samen met je team deze spellen na te bootsen zal je leren hoe belangrijk het is om als een groep samen te werken, te overleggen, gebruik te maken van elkaars talenten et cetera.

Sportdag

Sporten is goed voor iedereen, het houd je lekker fit! Maar het is natuurlijk ook zo dat sporten een zeer goede manier is om mensen samen te laten werken. Het zal toch moeilijk worden om met jou team een sportdag te winnen als iedereen alleen maar voor zichzelf aan de gang gaat. Tijdens de sportdag zullen er vele soorten sporten voorbij komen, iedere sport is wel weer uniek en bijzonder.

Vragen of specifieke teambuilding wensen?

Teambuilding activiteiten zijn er niet alleen maar voor de fun. Onvermoede talenten van de deelnemers worden daadwerkelijk geprikkeld en zichtbaar gemaakt. Onze teambuildingsprogramma’s zijn leuk en leerzaam en zelfsturend. Een terugkoppeling op procesniveau is ook mogelijk onder leiding van deskundig opgeleide en gediplomeerde trainers.

Teambuilding is een onmisbaar onderdeel van het opbouwen van een hecht en sterk team. Door onze diverse teambuilding activiteiten zal de sociale cohesie binnen het team écht versterkt worden. Luisteren naar elkaar, overleggen wat de beste oplossing is en kijken wat er nu precies gedaan moet worden om de klus te klaren. Niet alleen ontzettend leerzaam maar ook nog eens super leuk om te doen, dit maakt het natuurlijk hét ideale bedrijfsui

Wanneer je op zoek bent naar teambuilding activiteiten, kunnen we je een verrassend aanbod doen. Evenman Bedrijfsevents helpt je graag verder en staat voor je klaar met een advies op maat. Wij verheugen ons op een prettige samenwerking. Vragen of specifieke wensen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons!

Share This