Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een ontmoetingsplaats voor wereldburgers. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst, denkwijze of religie. Kontakt der Kontinenten Training & Advies verzorgt in het kader van wereldburgerschap cursussen, trainingen en conferenties.

Kontakt der Kontinenten is in 1961 ontstaan uit een initiatief van de missiepaters SVD (Societas Verbi Divini, of Missionarissen van het Goddelijk Woord). Die hadden van 1924 tot 1961 in het toenmalige Missiehuis Sint Jan een klein seminarie: een internaat met gymnasiumopleiding als begin van de priesteropleiding voor jongens. Door het teruglopende aantal leerlingen werd het seminarie gesloten en werd begonnen met het geven van meerdaagse cursussen en trainingen aan missionarissen en jongeren.

In de loop der jaren is het gebouw steeds aangepast aan de eisen van de tijd. Van slaapzalen en vierpersoonskamers met douches en toiletten op de gang heeft het zich ontwikkeld tot het moderne driesterrenconferentiehotel van nu. In het jaar 2000 is het naast gelegen Klooster Cenakel door Kontakt der Kontinenten gekocht en ingericht als onderdeel van het conferentiehotel. Klooster Cenakel was tot medio 1999 het klooster van de zusters van de congregatie ‘Dienaressen van de Heilige Geest van de Altijddurende Aanbidding’.

Vandaag de dag bestaat Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten uit 2 unieke gebouwen.

De doelstelling is om mensen te interesseren voor mondiale vraagstukken, hen bewust te maken van hun wereldburgerschap en om hen te bewegen een bijdrage te leveren aan een meer duurzame en rechtvaardige samenleving.