« Terug

Iets sportiefs graag, aan de buitenlucht, een activiteit die je met een hele groep kunt beoefenen en als afsluiting kijken wie het beste naar de instructeur heeft geluisterd en in staat is tijdens een wedstrijdronde van de andere deelnemers te winnen. Als dit je wensenlijstje is, kunnen we je onze workshop handboogschieten van harte aanbevelen.

Van jachtwapen tot Olympisch sport

De handboog heeft een lange geschiedenis. Archeologen schatten dat de boog al 15.000 jaar geleden voor de jacht werd gebruikt. Beschavingen als de Egyptenaren, Grieken, Romeinen en Chinezen hadden grote legers van boogschutters waarmee ze in oorlogen vaak de overwinning wisten te behalen.

Tijdsprong naar het heden: we hebben de handboog niet meer nodig om aan voedsel te komen of oorlogen te winnen – vandaag de dag is handboogschieten een concentratiesport en, niet te vergeten, ook een Olympisch sport.

Hoe ziet het programma eruit?

De workshop handboogschieten start met een korte theorie waarna de deelnemers direct een aantal oefenpijlen schieten. De instructeurs lopen rond en geven aanwijzingen om onder andere de schiethouding te verbeteren. Met de juiste techniek heb je handboogschieten gauw onder de knie. Na de oefensessie wordt het serieus want dan wordt er voor de teampunten of individuele punten geschoten tot er een winnaar is.

Ook deze workshop kunnen wij helemaal op maat voor je samenstellen. Ook al is de activiteit voor jong en oud en voor grote en kleine groepen geschikt (en voor alles en iedereen die ertussen zit), is het onder andere mogelijk om te kiezen met welk soort boog je wilt (leren) schieten.

Wil je meer informatie over deze workshop of activiteit neem dan geheel vrijblijvend contact op via 010 – 30 21 444, info@evenman.nl, of gebruik het contactformulier op onze website.

Informatie

v.a. € 17,50 p.p.
€ 20.57 incl. BTW

Klantscore

15-25 personen
50 min
sportief, teambuilding, educatief