« Terug

En garde en… attaque!

Is deze workshop alleen maar geschikt voor mensen die graag eens onder begeleiding een ‘potje willen vechten’? Nee, beslist niet! Schermen en vechten zijn tegenwoordig twee verschillende dingen. Schermen is een sport maar wel ontstaan uit vechttechnieken en de strijd om het overleven. Maar zelfs de Egyptenaren maakten al verschil tussen vechten en schermen, de Grieken kenden schermscholen en de Romeinen deden aan demonstratieschermen – je bent dus in meer dan goed gezelschap!

Techniek, tactiek en snelheid

Onze workshop schermen begint met een kort overzicht van de geschiedenis van deze vechtsport die sinds 1896 een Olympische sport is. Hierbij worden ook de etiquette, het groeten en elkaar bedanken doorgenomen. Daarnaast legt onze professionele trainer je uit welke wapens worden gebruikt, namelijk een floret, een degen of een sabel. Met een van deze wapens leer je als eerste de uitgangshouding en basisbewegingen. Dan ga je echt over tot actie en probeer je je tegenstander te raken door de juiste techniek, tactiek en snelheid toe te passen. Dankzij moderne materialen en goede bescherming is schermen vandaag de dag veilig en pijnloos.

Wil je een keer je baas legitiem ‘te lijf’ gaan? Plan dan samen met ons de workshop schermen als je volgend bedrijfsuitje of teambuilding training.

Het is tevens mogelijk om aan het einde van de workshop een of twee competitierondes te plannen. In meerdere teams ga je dan duelleren en uitvechten wie het beste team en uiteindelijk wie de winnaar van deze workshop is.

Wil je meer informatie over deze workshop neem dan geheel vrijblijvend contact op via 010 – 30 21 444, info@evenman.nl, of gebruik het contactformulier op onze website.

Informatie

v.a. € 37,50 p.p.
€ 44.77 incl. BTW

Klantscore

15-20 personen
50 min
sportief, oudheid, slim, spel