« Terug

De wijn opent het hart

Dit zei de Romeinse dichter Horatius al ca. 40 v.C. Wil jij, samen met vrienden, familie of collega’s, ontdekken of deze gezegde ook voor jou geldt?

Onze workshop wijnproeven is een interessante en leerzame introductie in de fascinerende wereld van de wijn. Je leert wijn proeven en beoordelen, maakt kennis met verschillende druivenrassen en de wijnen die daaruit worden geproduceerd en je ontdekt gaandeweg ook je eigen voorkeuren.

Onze Maître du Vin vertelt eerst over de geschiedenis van de wijn, de druivenrassen en de verschillende manieren waarop wijn wordt gemaakt en welke dingen allemaal van invloed zijn op de smaak en kwaliteit van de wijn. Daarna laat hij jullie 6 verschillende wijnen proeven, rood, wit en eventueel ook rosé. Je gaat ruiken, kijken, slurpen en uiteindelijk ‘echt’ proeven. Gewapend met een proefformulier en een geurenwijzer geef je jouw persoonlijk oordeel over de kleur en helderheid, de geur, de smaak en de afdronk van de wijnen.

Bij het proeven vertelt de Maître du Vin ook welke wijnen het beste bij welke gerechten passen.

Mise en bouteille au château en zo…

Ook een aantal vaktermen die met de kwaliteit van de wijn te maken hebben, op het etiket te vinden zijn en voor verwarring kunnen zorgen komen aan bod.

Aan het eind van de workshop heb je geleerd hoe je wijn moet proeven en een basiskennis opgedaan die je wijn veel intensiever laat beleven en genieten. En in het vervolg weet je in de winkel ook precies wat je moet kopen.

Let op: deelnemers aan deze workshop moeten ouder dan 18 jaar zijn.

Wil je meer informatie over deze workshop of activiteit neem dan geheel vrijblijvend contact op via 010 – 30 21 444, info@evenman.nl, of gebruik het contactformulier op onze website.

Informatie

v.a. € 42,50 p.p.
€ 50.82 incl. BTW

Klantscore

10-20 personen
1 uur
wijn, 18+, culinair, wit, rood, rosé