« Terug

Workshops Whisky proeven zijn al jaren over de hele wereld mateloos populair. Deze sterke drank en de manier waarop hij wordt geproduceerd oefenen een sterke aantrekkingskracht uit en niet alleen op stoere mannen. Ook vrouwen kunnen de smaak van (goede) whisky wel waarderen.

Whisky of whiskey?

Whisky is een onderwerp waarover men nooit raakt uitgepraat. Whisky maken is inmiddels tot kunst verheven. Deze drank wordt over de hele aardbol geproduceerd en is verkrijgbaar in veel uiteenlopende soorten, smaken en ‘maten’. Ook bij de schrijfwijze van de drank bestaan er verschillen. De Amerikanen en Ieren noemen de drank whiskey en in Schotland en Canada spreekt men van whisky.

Scotch, Bourbon en Rye

Onze whisky-expert praat tijdens de whisky proeverij over de oorsprong van whisky, het rijpingsproces, de verschillen, maar ook de overeenkomsten tussen de landen en smaakvarianten. Scotch moet, als de naam al doet vermoeden, in Schotland worden geproduceerd en bestaat meestal uit gemoute gerst, Bourbon is Amerikaans en dankt zijn naam aan een gebied in Kentucky dat ‘Old Bourbon’ heet. Bourbon wordt hoofdzakelijk geproduceerd uit mais. Rye whiskey komt meestal uit Amerika en bevat hoofdzakelijk rogge.

Blended of Single Malt?

Dit is een gewetensvraag. Of, minder zwaar, een kwestie van smaak. Single Malt is whisky uit één distilleerderij die meestal ook gemaakt is van één soort graan. Hiervan wordt vaak gezegd dat het de authentiekere, puurdere soort is. Blended whisky komt uit meerdere distilleerderijen waardoor de smaak op verschillende manieren beïnvloed wordt.

Uiteraard is ook de rijpingsduur en het gebruik van verschillende materialen voor de vaten waarin de whisky rijpt van invloed op zijn smaak.

Tijdens de smaaktest maak je kennis met de verschillende smaken. Is de whisky die je proeft rokerig, fruitig of juist zacht? Wat vind jij persoonlijk het lekkerst? Wordt hier misschien een nieuwe liefde geboren??

Let op: deelnemers aan deze workshop moeten ouder dan 18 jaar zijn.

Wil je meer informatie over deze workshop of activiteit neem dan geheel vrijblijvend contact op via 010 – 30 21 444, info@evenman.nl, of gebruik het contactformulier op onze website.

Informatie

v.a. € 32,- p.p.
€ 38.72 incl. BTW

Klantscore

10-25 personen
1 uur
wiskey, 18+, genieten, educatief